Workshop Managen is Mensenwerk

Een evenwichtige medewerker = een gebalanceerde werkvloer

Bart Flos en Het anti-sleurboek in twee minuten:

Download de brochure:

Workshop Managen is Mensenwerk – Brochure – (c) Bart Flos Veranderadvies

Voor een overzicht van de producten en diensten van Bart Flos Veranderadvies (de vijf thema’s versus de vijf vormen van dienstverlening) klik hier:

Overzicht dienstverlening – Productportfolio2 – (c) Bart Flos Veranderadvies

Waarom deze workshop?

Uw medewerkers zijn uw grootste goed

Workshop Managen is Mensenwerk - CoverOnwillekeurig verlangen we allemaal naar de ‘perfecte werkweek’. Zo’n week dat alles ‘normaal’ is, rustig, geen drukte, geen problemen, geen sleur, geen stress, niemand klaagt en we kunnen op tijd naar huis. Klinkt dat bekend? Helaas, de ‘perfecte werkweek’ bestaat niet, onze hedendaagse samenwerkingsverbanden zijn daarvoor te complex. Maar we zouden het ook niet willen. Het is net zo erg om een organisatie of afdeling te runnen waar het altijd druk is dan eentje waar het nooit druk is. De kunst is plezier te hebben in het balanceren. Maar daarvoor is het van belang te weten wat je medewerkers motiveert, wat ze beweegt; zij zijn tenslotte je grootste goed.

Samenwerken 3.0: beheers de cadans en u beheerst de balans

BlijvendBeklijven Solo_Bart_3a_SH_Compr Foto Peter Kasbergen br-bb-0273-Edit (640x427)Er zijn drie zekerheden in het leven, twee eeuwige tegenpolen en één constante. Die laatste kan ik u vast verklappen: het is de verandering. Wat je ook doet, alles om je heen verandert voortdurend en dat gebeurt in steeds hoger tempo. Als we niet oppassen haalt de digitale revolutie ons allemaal in. Zonder verandering geen vooruitgang, oké, maar waarom houdt ons dat voortdurend bezig? Presteren jouw medewerkers ook beter als er af en toe wat druk op de ketel staat? Maar hoe bepaal je dan de grens? De kunst zit hem hier letterlijk in het beheersen van de balans tussen menselijke inspanning en ontspanning.

Balanceren kun je leren: tien tips & trucs voor meer rust en ruimte op de werkvloer

Waarom doet de medewerker niet gewoon wat je wilt? Hoe komt het dat we met al onze Het anti-sleurboek - Front cover JPEGprocessen en computers niet voortdurend succesvol zijn? Met de volgende tien tips en trucs creëert u meer inzicht, overzicht en uitzicht op de werkvloer:

Het Vlamboogprincipe, de Sleurcurve, De stresskromme, Het Drukteverband, De Workaholic Test, De Persoonlijke Schaal van Richter, Het Anti- sleurkwadrant, De Balanstest, De Fit of Futloos Test en het Denktanken met Breinkracht.

Je  hernieuwt je kennis van het menselijke brein en vergroot daardoor je inzicht in de oorsprong van motivatie, inspiratie en loyaliteit. Tegelijkertijd ontdek je dat er alleen maar hele kleine groepen samenwerkende mensen bestaan, hoe groot je organisatie ook is.

Het anti-sleurboek - Back cover JPEGHoe staat het met de balans en stress van je medewerkers? Hoe tevreden zijn zij met hun huidige werk? Hoe sta je er zelf voor? Meten is weten dus doe de test op www.antisleurboek.nl

Werkwijze

De workshops kunnen gewoon bij jou binnen de onderneming plaatsvinden of op een door jou bepaalde externe locatie. De faciliteiten zijn dus volledig bij jou  in beheer. Tot een maximum van 20 deelnemers is al het cursusmateriaal inbegrepen, inclusief het Ultieme Werk Check Boek – Het Anti -sleurboek.

In de Workshop Managen is Mensenwerk volgen we in een aantal blokken de logische weg van het Anti-sleurboek. We duiken in de oorsprong van werk, management en Auteur Bart Flos (2) - Het anti-klaagboekleiderschap, we verdiepen ons in de gevaren van onder- en overbelasting, we herkennen de aard van pieken en dalen in de werkdruk, we herontdekken het begrip ‘stress’, we leren hoe het brein van de samenwerkende mens is geëvolueerd en we ontdekken dat verandering niet alleen onvermijdelijk maar ook hartstikke goed is. Ieder blok heeft voldoende ruimte voor theorie, praktijk, discussie en uitwisseling van ervaringen.

Aan het einde van de dag weet je wat werk ook alweer is, waarom je doet wat je doet, waarom je medewerkers doen wat zij doen en waarom dat van nature leidt tot pieken en dalen, misverstanden en problemen. Tegelijkertijd wordt jouw probleemoplossend vermogen vergroot want je herontdekt de werking van het samenwerkende, menselijke brein en je doorziet het verband tussen drukte, sleur en stress. Dat brengt niet alleen het inzicht, uitzicht en overzicht weer terug maar het herstelt ook de balans binnen je afdeling of organisatie.

Programma | 09.00 – 17:00 uur (of korter als u dat wenst)

Stuntaanbieding Anti-sleurboek Cover (c) Bart Flos VeranderadviesWaarom werken we?

 • Even een stapje terug: waar komt werk, management en leiderschap vandaan?
 • Over arbeid, beloning, arbeidsovereenkomst en samenwerkingsverband
 • Het Vlamboogprincipe©: de cadans in balans

Over uitersten gesproken: onderbelasting versus overbelasting

 • Sleur heeft twee gezichten: over sleurparadoxen en de Sleurcurve©
 • Pieken en dalen zijn onvermijdelijk; balanceren is de kunst
 • Alle groepen zijn klein: over schijngrootte en werkelijkheid
 • De voortdurend kritische verhouding manager/medewerker

Stress: de grote gemene deler en de kracht van het optimum

 • De Stresskromme© en het Drukteverband©
 • Hoe voorkom je werkbederf: feiten over stress en overwerk
 • Over collectieve normverlaging en conformisme: waarom doen we elkaar de hele tijd na?

Workshop Managen is Mensenwerk - CoverHoe bevingsbestendig zijn uw medewerkers?

 • Overbelasting: een gewiekste sluipmoordenaar voor mens en groep
 • Meten is weten: de Workaholic Test© en de Persoonlijke Schaal van Richter©
 • Hoe werkt de medewerker? Wat is loyaliteit? Ken het brein en u kent de mens!
 • Wegwijzer voor Workaholics©: beheers de energiehuishouding op de werkvloer

Balanceren kun je leren

 • Gesprekken met uw medewerkers: wat beweegt ze, waarom doen ze niet wat u wilt?
 • Spiegelen met collega’s, uw baas en uw personeelsmanager: de kracht van feedback
 • Nieuw! Denktanken met Breinkracht© en uw Persoonlijke Project: de werkvloer in balans

Samenwerken 3.0

 • Doorbreek de sleur van de werkdag: af en toe uit evenwicht helpt bij het koorddansen
 • Het Anti -sleurkwadrant©: welke positie nemen uw medewerkers in?
 • De win-win-situatie voor manager en medewerker: uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde
 • Stress-reducerende tips & trucs voor iedereen: de Balanstest en de Fit of Futloos Test©

Anti-klaagboek Zadkine3 14-2-2011_184_Compr2Download de brochure:

Workshop Managen is Mensenwerk – Brochure – (c) Bart Flos Veranderadvies

Lezingen, workshops, seminars, congressen en symposia
Bart Flos Veranderadvies is je ook graag van dienst op lezingen, workshops, seminars, congressen en symposia. Klagen en anti-klagen kan als hoofdthema met gastsprekers worden geprogrammeerd maar het onderwerp kan ook perfect als onderdeel van een ander thema worden ingezet. Je kunt je dag er mee beginnen of beter nog, je kunt je dag perfect afsluiten met een positieve boodschap en een fijne gedachte om de borrel of het diner in te gaan.

Contact
Bart Flos Veranderadvies overlegt graag met je over de specifieke samenstelling van presentatie of training afhankelijk van de beschikbare tijd (1 uur, 2 uur, 3 uur, een halve of hele dag of anderszins, dat is geheel aan jou) en de specifieke wens of problematiek vanuit jouw organisatie. Neem gerust contact op met Bart Flos Veranderadvies voor een presentatie of training op maat. Afhankelijk van je wensen en behoeften en je unieke bedrijfssituatie bepalen we vervolgens gezamenlijk wat voor jou het beste werkt.