Loopbaanontwikkeling

Carrière maken

Hier is een gedachte: carrière maken heeft niets van doen met “hoogte in de hierachie” van het bedrijf. Iedereen maakt carrière op zijn eigen manier. Je gaat aan de slag in je baan en ontdekt gaandeweg of het bevalt en of je meer, minder of iets anders wilt. Soms lijkt het alsof je leidinggevende of het bedrijf je carrière-ambities in de weg staan. Dat er bewust wordt tegengewerkt. Soms is dat waar. Veel vaker nog heb je je  loopbaanontwikkeling helemaal zelf in de hand maar lukt het op een of andere manier niet er echt werk van te maken.

Hier biedt Bart Flos Veranderadvies de helpende hand. Coachen in Loopbaanontwikkeling werkt aan de hand van de volgende uitgangspunten:

1 Existentiële levensvragen

Durf de existentiële levensvragen te beantwoorden: Wie ben ik? Waar sta ik? Wat wil ik? Simpele, korte vragen maar behoorlijk lastig te beantwoorden.

2 Zelfkennis

Leer jezelf kennen: Hoe kom ik over op anderen? Hoe presenteer ik mij in de groep? Hoe verkoop ik mijzelf?

3 Groen gras

Leer dat het gras bij de buren niet noodzakelijkerwijs groener is dan je eigen grasperkje.

4 Prestaties

Wat zijn je prestaties eigenlijk? Hoe objectief is dat? Hoe en waar is dat vastgelegd? Wat denk je dat ze over je zeggen achter gesloten deuren?

5 Beloningssysteem

Hoe werkt het beloningssysteem in jouw bedrijf? Wat zijn de kansen en bedreigingen? Hoe sterk is informele beoordelingscircuit?

6 Dossier

Hoe ziet je dossier er uit? Wanneer heb je voor het laatst inzage gehad? Is de essentiële emailcorrespondentie over prestatie, beloning, beloftes en toezeggingen toegevoegd?

7 Beloning en promotie

Hoe krijg je de beloning en de promotie die je verdient? Hoe laat je je eigen persoonlijk project (“ik wil promoveren”) een succes zijn?

Persoonlijke begeleiding naar beloning en promotie

Wie het hardst roept krijgt het meeste gedaan“. Zo werkt dat ook vaak met beloningen en promotie. Fair? Waarschijnlijk niet. Maar je kunt er wel dankbaar gebruik van maken. Bart Flos Veranderadvies helpt je om het beoordelingssysteem van jouw bedrijf naar jouw hand te zetten. Fair and square. In een persoonlijk begeleidingstraject doorgronden we samen het systeem en zetten we er jouw persoonlijke carrière-dossier tegenover. Daarna werken we een strategie uit om jouw beloning of promotie in gang te zetten. Zolang je dossier in lijn is met het systeem is succes gegarandeert.

Vertrouwensklik

Bart Flos Veranderadvies coacht zowel particulier als zakelijk. U kunt zich dus als privépersoon aanmelden of een verzoek indienen tot coachen in zakelijk verband. Frequentie en duur worden in onderlinge overeenstemming bepaald. Een intakegesprek is aan te bevelen omdat de coachee feitelijk de coach kiest; het helpt enorm als er in de basis een vertrouwensklik is.

Locatie

Coachen kan in principe op iedere gewenste locatie plaatsvinden: binnen of buiten de vestiging van de onderneming of op locatie bij Bart Flos Veranderadvies zelf.

Voorbeelden van concrete producten uit deze dienstverlening:

  • Opstellen en uitvoeren van een Persoonlijk Project voor promotie en/of loonsverhoging met actieplan, tijdslijn en alternatieve strategieën
  • Samenstellen van een Persoonlijk Dossier ter voorbereiding van het uitvoeren van een Persoonlijk Project

Contact

Bart Flos Veranderadvies overlegt graag met u over uw specifieke wensen met betrekking tot het coachen en de gewenste coachingvorm. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende aanbieding; er zijn mogelijkheden genoeg. We bepalen dan in gezamenlijke overeenstemming wat voor u het beste werkt.