Workshop Veranderen voor Gevorderden

Deze workshop (één dag, anderhalve dag of twee dagen maar u kunt ook een managementsamenvatting krijgen in de vorm van een midi-workshop van 2 of 3 uur of een workshop van een halve dag) combineert het beste van de workshops van Bart Flos Veranderadvies. 

Als u worstelt met de hedendaagse uitdagingen van de mens in complexe samenwerkingsverbanden dan is dit juist een workshop voor u!

  • Waarom gedragen mensen zich zo ingewikkeld en waarom doen ze niet gewoon wat er gevraagd wordt?
  • Wat motiveert de samenwerkende mens om te presteren? Waar komt loyaliteit vandaan en hoe houdt u het vast?
  • Hoe krijgt u de zaak in beweging en wel zodanig dat er weer eens in ‘Het Grotere Goed’ wordt gedacht in plaats van in het ‘Ikke-Ikke-Ikke’?

De tweedaagse workshop Veranderen voor Gevorderden combineert het beste van alle workshops van Bart Flos Veranderadvies in één grote oriënterende maar ook frontaal confronterende reis langs de zelfingenomen mens en haar zelfgekozen samenwerkingsverband.

Het opent de ogen voor de realiteit, prikkelt de zintuigen en inspireert tot actie en diepgang.

Geschikt voor alle managers en medewerkers die verder willen kijken dan hun veranderneus lang is. Na deze workshop weet u weer waar u het moet zoeken én waar de klepel hangt.

De tweedaagse workshop bestaat uit vijf blokken:

1 Veranderen voor Gevorderden
(verandermanagement in een notendop, groep versus indidivu)

Welke houding neemt elk individu aan zodra er ook maar iets veranderd? Wat voor keuzes heeft dat individu in ieder verandertraject? Hoe krijg je de mens mee richting ‘Het Grotere Goed’? What’s in it for you? Dit is frontaal confronterend verandermanagement in een notendop!

2 Anti-klagen
(persoonlijk leiderschap)

Wat is klagen? Waarom doen we het? Hoe komen we er weer vanaf? Hoe komt het dat ongecontroleerd klagen een compleet samenwerkingsverband tot stilstand kan brengen? Met veel praktische tips & trucs!

3 De kenniskermis
(overleven in een zee van informatie)

Hoe komt het dat we overspoeld worden door kennis? Waarom zijn we op papier veel slimmer dan in werkelijkheid? Wat kunnen we doen om deze kennisparadox te omzeilen? Waarom leven en werken we nog steeds in Kleine Groepen?

4 Leiderschap in Projecten
(leiderschap, management en volgerschap)

Waarom faalt tweederde van alle projecten, overal en altijd? Hoe komt het dat we bij evaluaties steevast één niveau te laag blijven steken? Wat kunnen we er aan doen? Wat is jouw rol daarin?

5 Anti-sleur
(professionele assertiviteit)

Wat is werk? Wat drijft de mens daarin? Waar ligt het optimum tussen bore-out en burnout? Wat is het verband tussen baanbalen, jobtobben, ellendewentelen en sleurstress? Wat kun jij zelf doen om de balans werk/privé te bewaken? Met veel praktische tips & trucs!

Werkwijze
Deze tweedaagse workshop leent zich het beste om op een door u bepaalde en gefaciliteerde externe locatie te laten plaatsvinden met een overnachting tussendoor. Na de eerste dag kan het informele gedeelte (samen borrelen, dineren, reflecteren en bijpraten) op belangrijke wijze toevoegen aan teambuilding en – sfeer. De tweede dag krijgt daardoor meer kracht.

De totaal-workshop ‘Veranderen voor Gevorderden’ is in principe gebaseerd op een duur van twee dagen (2 x 8 uur met overnachting) maar kan ook worden gegeven in één dag van 8 uur. Van ieder onderwerp wordt dan een ‘management samenvatting’ gegeven, ter Bart Flos Portret2oriëntatie op mogelijke verdieping van één van de onderwerpen door middel van een separate workshop. Deze vorm kan gewoon bij u binnen de onderneming plaatsvinden of op een door u bepaalde alternatieve locatie.

Het is ook mogelijk om Veranderen voor gevorderden in compactere vorm als midi-workshop te geven (twee of drie uur of een workshop van een halve dag) waarbij u de thema’s naar wens kunt combineren. Het is bijvoorbeeld heel leuk én productief om dat te combineren met een interactieve KickSessie Denktanken met Breinkracht.

Workshops van Bart Flos Veranderadvies kunnen ook geheel of gedeeltelijk in de avonduren plaatsvinden en het tweedaagse programma kan ook indien gewenst proportioneel gecomprimeerd worden naar één dag.  

Neem gerust contact op met Bart Flos Veranderadvies voor een vrijblijvende offerte.