Workshop Veranderen voor gevorderden

De workshop Veranderen voor gevorderden combineert het beste van de workshops van Bart Flos Veranderadvies. Er zijn verschillende keuzes voor uitvoering: één dag, anderhalve dag of twee dagen maar je kunt ook een managementsamenvatting krijgen in de vorm van een midi-workshop van 2 of 3 uur of een workshop van een halve dag. 

Als je worstelt met de hedendaagse uitdagingen van de mens in complexe samenwerkingsverbanden dan is dit juist een workshop voor jou!

  • Waarom gedragen mensen zich zo ingewikkeld en waarom doen ze niet gewoon wat er gevraagd wordt?
  • Wat motiveert de samenwerkende mens om te presteren? Waar komt loyaliteit vandaan en hoe houdt u het vast?
  • Hoe krijg je de zaak in beweging en wel zodanig dat er weer eens in ‘Het Grotere Goed’ wordt gedacht in plaats van in het ‘Ikke-Ikke-Ikke’?

De tweedaagse workshop Veranderen voor Gevorderden combineert het beste van alle workshops van Bart Flos Veranderadvies in één grote oriënterende maar ook frontaal confronterende reis langs de zelfingenomen mens en haar zelfgekozen samenwerkingsverband.

Het opent de ogen voor de realiteit, prikkelt de zintuigen en inspireert tot actie en diepgang.

Geschikt voor alle managers en medewerkers die verder willen kijken dan hun veranderneus lang is. Na deze workshop weet u weer waar u het moet zoeken én waar de klepel hangt.

De tweedaagse workshop bestaat uit vijf blokken:

1 Veranderen voor Gevorderden
(verandermanagement in een notendop, groep versus indidivu)

Welke houding neemt elk individu aan zodra er ook maar iets veranderd? Wat voor keuzes heeft dat individu in ieder verandertraject? Hoe krijg je de mens mee richting ‘Het Grotere Goed’? What’s in it for you? Dit is frontaal confronterend verandermanagement in een notendop!

2 Anti-klagen
(persoonlijk leiderschap)

Wat is klagen? Waarom doen we het? Hoe komen we er weer vanaf? Hoe komt het dat ongecontroleerd klagen een compleet samenwerkingsverband tot stilstand kan brengen? Met veel praktische tips & trucs!

3 De kenniskermis
(overleven in een zee van informatie)

Hoe komt het dat we overspoeld worden door kennis? Waarom zijn we op papier veel slimmer dan in werkelijkheid? Wat kunnen we doen om deze kennisparadox te omzeilen? Waarom leven en werken we nog steeds in Kleine Groepen?

4 Leiderschap in Projecten
(leiderschap, management en volgerschap)

Waarom faalt twee derde van alle projecten, overal en altijd? Hoe komt het dat we bij evaluaties steevast één niveau te laag blijven steken? Wat kunnen we er aan doen? Wat is jouw rol daarin?

5 Anti-sleur
(professionele assertiviteit)

Wat is werk? Wat drijft de mens daarin? Waar ligt het optimum tussen bore-out en burn-out? Wat is het verband tussen baanbalen, jobtobben, ellendewentelen en sleurstress? Wat kun jij zelf doen om de balans werk/privé te bewaken? Met veel praktische tips & trucs!

Werkwijze
Deze tweedaagse workshop leent zich het beste om op een door jou bepaalde en gefaciliteerde externe locatie te laten plaatsvinden met een overnachting tussendoor. Na de eerste dag kan het informele gedeelte (samen borrelen, dineren, reflecteren en bijpraten) op belangrijke wijze toevoegen aan teambuilding en – sfeer. De tweede dag krijgt daardoor meer kracht.

De totaal-workshop ‘Veranderen voor Gevorderden’ is in principe gebaseerd op een duur van twee dagen (2 x 8 uur met overnachting) maar kan ook worden gegeven in één dag van 8 uur. Van ieder onderwerp wordt dan een ‘management samenvatting’ gegeven, ter Bart Flos Portret2oriëntatie op mogelijke verdieping van één van de onderwerpen door middel van een separate workshop. Deze vorm kan gewoon bij jou binnen de onderneming plaatsvinden of op een door u bepaalde alternatieve locatie.

Het is ook mogelijk om Veranderen voor gevorderden in compactere vorm als midi-workshop te geven (twee of drie uur of een workshop van een halve dag) waarbij je de thema’s naar wens kunt combineren. Het is bijvoorbeeld heel leuk én productief om dat te combineren met een interactieve KickSessie Denktanken met Breinkracht.

Lezingen, workshops, seminars, congressen en symposia
Bart Flos Veranderadvies is je ook graag van dienst op lezingen, workshops, seminars, congressen en symposia. Klagen en anti-klagen kan als hoofdthema met gastsprekers worden geprogrammeerd maar het onderwerp kan ook perfect als onderdeel van een ander thema worden ingezet. Je kunt je dag er mee beginnen of beter nog, je kunt je dag perfect afsluiten met een positieve boodschap en een fijne gedachte om de borrel of het diner in te gaan.

Contact
Bart Flos Veranderadvies overlegt graag met je over de specifieke samenstelling van presentatie of training afhankelijk van de beschikbare tijd (1 uur, 2 uur, 3 uur, een halve of hele dag of anderszins, dat is geheel aan jou) en de specifieke wens of problematiek vanuit jouw organisatie. Neem gerust contact op met Bart Flos Veranderadvies voor een presentatie of training op maat. Afhankelijk van je wensen en behoeften en je unieke bedrijfssituatie bepalen we vervolgens gezamenlijk wat voor jou het beste werkt.