Workshop Het perfecte project

Bart Flos en Het perfecte project in twee minuten:


De mens als sleutel tot succes

De 3e druk van Het Perfecte Project is verschenen in november 2014.

Altijd al eens willen weten of de juiste leider wel op de juiste plek zit binnen jouw project? Doe de Project Matchtest! Wat is het prutsgehalte van jouw projectorganisatie? Doe de Project Prutstest! Hoe sta je eigenlijk zelf in jouw project? Ben je er nog wel gelukkig mee? Zet jezelf in het Anti-prutskwadrant!

Ga naar www.hetperfecteproject.nl en doe de test. 

Het perfecte project - Back cover JPEGOntmasker uw prutsproject en maak van de eeuwige faalspiraal een succescyclus. 

 • Zijn jouw projecten een voortdurende bron van zorg?
 • Lijk je maar geen grip te krijgen op het ontsporen van je projecten?
 • Leiden jouw projecten tot een chronische overbelasting van uw mensen, middelen en machinerieën?
 • Verzucht je wel eens dat al die duurbetaalde projectmanagement-opleidingen geen enkele vrucht lijken af te werpen?
 • Wordt je er wel eens moe van dat als het ene ramptraject nog niet eens is afgerond het andere alweer is begonnen?

Maak je vooral geen zorgen; de redding is nabij. Met de Workshop Het Perfecte Project krijg je eindelijk grip op de daadwerkelijke oorzaken van chronisch projectfalen. Welke rol je ook vervult, medewerker of manager, stuurgroeplid of stakeholder, je krijgt niet alleen de touwtjes weer in handen maar je weet ook precies wanneer aan welk eindje te trekken. En deze keer zal het niet het kortste zijn.

Anti-klaagboek Zadkine2 14-2-2011_180_compr2WAAROM DEZE WORKSHOP?
Projectprutsen voor professionals

Traditioneel projectmanagement leidt tot een enorme verspilling van tijd, geld en menselijk talent. Twee derde van alle projecten faalt, groot en klein, altijd en overal. Het maakt niet uit in welke branche of sector, ze gaan allemaal op identieke wijze de bietenbrug op. We lijken maar geen einde te kunnen – of durven – maken aan deze eeuwige faalspiraal. Toch kan uw project succesvol zijn, als u de mens centraal stelt. In deze workshop boordevol confronterende voorbeelden en praktische tips & trucs biedt Bart Flos een even eenvoudig als revolutionair gedachtegoed om prutsprojecten te ontmaskeren en er perfecte projecten van te maken.

Workshop Het Perfecte Project - (c) Bart Flos Veranderadvies

Waarom is ons projectfalen zo hardnekkig? Ligt er iets universeels aan ten grondslag en zo ja, hoe zetten we dat dan om in een praktische aanpak? Om dat te begrijpen moeten we kijken naar de mens en niet naar de methode of de machine. Vergeet dus even alles wat u hebt geleerd over projectmanagement. De eeuwige faalspiraal kan alleen worden doorbroken als u aan de juiste knoppen draait. Kijk vervolgens verder en vooral hoger dan uw projectneus lang is en haal de succesmens uit de gereedschapskist. Hoe? Zet de juiste leider op de juiste plaats, denk volwassen – doe volwassen en steek uw vinger in de lucht als het u niet bevalt!

Tien manieren om je prutsprojecten te ontmaskeren

Anti-klaagboek Zadkine3 14-2-2011_184_Compr2Lijken jouw projecten succesvol te zijn? Pas op, schijn kan bedriegen! Met de volgende tien tips & trucs ontmasker je de werkelijke status van je projecten: de Project Matchtest, de PRIC-lijsten, het S.T.O.P.-principe, de Status Totalus, het Anti-prutskwadrant, de Probleem Analyse Checklist, het Denktanken met Breinkracht, de Project Prutstest, de Zeven Vergadervragen en de Succes Analyse Checklist. Met de juiste dosis leiderschap, volwassenheid en weerbaarheid kom je nooit meer met uw mond vol tanden te staan. Je grijpt zelf in en neemt daarmee het projectheft weer in eigen handen.

Anti-klaagboek Zadkine1 14-2-2011_174_compr2Werkwijze

De workshops kunnen gewoon bij jou binnen de onderneming plaatsvinden of op een door jou bepaalde externe locatie. De faciliteiten zijn dus volledig bij jou in beheer. Tot een maximum van 20 deelnemers is al het cursusmateriaal inclusief het boek Het Perfecte Project inbegrepen.

BlijvendBeklijven Solo_Bart_1a_SH_Compr Foto Peter Kasbergen br-bb-0275-Edit (427x640)In deze workshop volgen we de logische weg van de Zevenkoppige Zandloper©: we gaan van symptoombestrijding naar preventie, van oorzaken naar acties en van problemen naar oplossingen. We leren om niet halsoverkop aan een project te beginnen, om te durven stoppen als het misgaat, de onvermijdelijke problemen bij de wortel aan te pakken, ons te gedragen als ondernemer en onze ervaringen te evalueren, te delen en te vieren. Kortom: we gaan van prutsen naar perfectioneren.

Aan het einde van de dag ben je een meester in het herkennen van schijnsuccessen en het ontmaskeren van prutsprojecten. Je bent als geen ander in staat de eeuwige faalspiraal tot een succescyclus te maken. Je wordt je weer bewust van de relatie tussen mens, methode en machine en je hebt een geheel nieuw inzicht gekregen in de ware aard van Het Perfecte Project.

PROGRAMMA | 09:00 – 17:00u (korter of langer kan ook)

Inleiding

 • Projectprutsen voor professionals
 • De primaire branddriehoek©: mens, methode en machine
 • De Zevenkoppige Zandloper©: van prutsen naar perfectioneren

Het perfecte project - front coverBegin niet halsoverkop aan een project!

 • De juiste leider op de juiste plaats: doe de Project Matchtest©!
 • De PRIC-lijsten©: met informatie de confrontatie aangaan
 • Hoe leert u een projectverkoper zijn streken af?

Durf te stoppen als het misgaat!

 • Het S.T.O.P.-principe©: opnieuw beginnen is stoer
 • De Status Totalus©: de groep bepaalt hoe het project ervoor staat
 • Het Anti-prutskwadrant©: waar staat u in uw project?

Pak de onvermijdelijke problemen bij de wortel aan!

 • De secundaire branddriehoek©: overeenstemming, toewijding en investering
 • Worteltrekken met de Probleem Analyse Checklist©
 • Denktanken: gebruik de breinkracht van een projectteam

Het perfecte project - back coverGedraag u als ondernemer!

 • Over de nuances van organisatorische volwassenheid
 • Hoe succesvol zijn uw projecten? Doe de Project Prutstest©!
 • De Zeven Vergadervragen©

Evalueer, deel en vier uw ervaringen!

 • Over de definitie van projectsucces
 • Projecten hebben een kort geheugen
 • De Succes Analyse Checklist©

Perfectioneer uw project!

 • De projectsuccescyclus
 • Het recht en het heft in eigen hand
 • Wanneer is uw project perfect?

Lezingen, workshops, seminars, congressen en symposia
Bart Flos Veranderadvies is je ook graag van dienst op lezingen, workshops, seminars, congressen en symposia. Klagen en anti-klagen kan als hoofdthema met gastsprekers worden geprogrammeerd maar het onderwerp kan ook perfect als onderdeel van een ander thema worden ingezet. Je kunt je dag er mee beginnen of beter nog, je kunt je dag perfect afsluiten met een positieve boodschap en een fijne gedachte om de borrel of het diner in te gaan.

Contact
Bart Flos Veranderadvies overlegt graag met je over de specifieke samenstelling van presentatie of training afhankelijk van de beschikbare tijd (1 uur, 2 uur, 3 uur, een halve of hele dag of anderszins, dat is geheel aan jou) en de specifieke wens of problematiek vanuit jouw organisatie. Neem gerust contact op met Bart Flos Veranderadvies voor een presentatie of training op maat. Afhankelijk van je wensen en behoeften en je unieke bedrijfssituatie bepalen we vervolgens gezamenlijk wat voor jou het beste werkt.