Workshop Denktanken met Breinkracht

Stel zelf uw workshop samen en haal uit de groep wat er al lang in zat.

Download de brochure:

Workshop Denktanken met Breinkracht – Brochure (c) Bart Flos Veranderadvies

Voor een overzicht van de producten en diensten van Bart Flos Veranderadvies (de vijf thema’s versus de vijf vormen van dienstverlening) klik hier:

Overzicht dienstverlening – Productportfolio2 – (c) Bart Flos Veranderadvies

Waarom deze workshop?

Ons collectieve brein is net een supercomputer.

Workshop Denktanken met Breinkracht - Brochure - Voorpagina JPEGSinds de mens als jager-verzamelaar ontdekte dat samenwerken en samenleven de overlevingskansen vergroot zijn onze groepen niet alleen groter maar ook complexer geworden. Als gevolg van routine, drukte en stress lijken we inmiddels voortdurend aan de oplossing van onze problemen voorbij te lopen. Dat kan anders!

Een supercomputer is niets anders dan een heleboel parallel geschakelde PC’s. Per stuk zijn ze relatief langzaam maar laat ze naast elkaar samenwerken en er ontstaat een rekenmachine van formaat: sneller, beter én doelmatiger. Datzelfde principe kun je heel goed op de mens toepassen. Ons brein is een geweldig complexe denkmachine en tot veel meer in staat dan we denken. De kracht van de groep ligt in haar verborgen creativiteit en die kunnen we vrij maken door van de mens een supercomputer te maken.

Haal uit de groep wat er allang in zat!

BlijvendBeklijven Solo_Bart_3a_SH_Compr Foto Peter Kasbergen br-bb-0273-Edit (640x427)Worstelt u al tijden met hardnekkige problemen in de samenwerking en communicatie, zowel intern als extern? Gebruik dan het collectieve denkvermogen van de groep en haal de oplossingen dezelfde dag nog boven water. Het maakt niet uit wat voor soort probleem u heeft – commercieel, logistiek, financieel, technisch, procedureel, menselijk – het parallel geschakelde menselijke brein lost ze allemaal in een oogwenk op.

Waar zijn uw managers en medewerkers écht trots op? Waar ligt hun passie en wat sterkt hun loyaliteit? Wat is het werkelijk onderscheidend vermogen van uw organisatie? Maak Het anti-klaagboek - Front cover JPEGgebruik van de krachten van het collectieve brein van de groep en haal er uit wat er allang in zat. Willen is kunnen! Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent, mensen zijn er altijd en zij maken het verschil.

Direct en concrete output die u dezelfde dag nog kunt verwerken. 

Omdat er in subgroepen parallel en onder druk wordt gewerkt is de output hoog. Het resultaat komt rechtstreeks uit de groep zelf én is direct concreet bruikbaar. De KickSessie Denktanken met Breinkracht bijvoorbeeld, produceert binnen een uur tientallen nieuwe ideeën, suggesties, inzichten of oplossingen. Na ontdubbeling kunnen deze in bijvoorbeeld een Top-10 worden omgezet voor publicatie. Zo ziet iedereen de resultaten en kan de creatieve energie razendsnel in vervolgacties worden omgezet.

Het anti-sleurboek - Front cover JPEGVijf thema’s

Anti -klagen | Persoonlijk Leiderschap
Anti -sleur | Professionele Assertiviteit
Anti -prutsen | Leiderschap in Projecten
De kenniskermis | Overleven in een zee van informatie
Veranderen voor Gevorderden | Mens, groep en gedrag

Het perfecte project - Front cover JPEGDrie KickSessies

Denktanken met Breinkracht
De DebuutMinuut
De Probleem Analyse Checklist (PAC) of de Succes Analyse Checklist (SAC)

De kenniskermis - Boek 3D - VoorkantVier boeken

Het Anti -klaagboek | Eerste hulp bij zeuren en zaniken
Het Anti -sleurboek | Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf
Het Perfecte Project | De mens als sleutel tot succes
De kenniskermis | Overleven in een zee van informatie

Eén resultaat

Iedereen gaat gegarandeerd naar huis met nieuwe energie, nieuwe ideeën, nieuwe richtingen, nieuwe denkwijzen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Niemand hoeft meer bezorgd te zijn dat de kracht van de groep ergens in de drukte van alledag blijft steken. Het brein wordt verfrist, de neuzen opnieuw gericht, de creativiteit krijgt de vrije teugel en het mooiste is: iedereen draagt er aan bij.

Werkwijze

De workshops kunnen gewoon bij u binnen de onderneming plaatsvinden of op een door u bepaalde externe locatie. De faciliteiten zijn dus volledig bij u in beheer.

In drie simpele stappen bepaalt u het onderwerp én de lengte van uw workshop. Eerst kiest u het thema, daarna de groepsoefening of KickSessie en tot slot kiest u het bijbehorende boek. De lengte varieert van een mini-workshop van twee uur tot een dagworkshop van acht uur. De combinatie van thema en KickSessie garandeert een dynamische, interactieve bijeenkomst waarbij niet alleen iedereen aan het woord komt maar ook iedereen de kans krijgt de resultaten aan de groep te laten zien.

Aan het einde van de dag bent u er gezamenlijk achter gekomen hoe simpel het is om heel snel uit de groep te halen wat er al lang inzat. Het resultaat? U begrijpt beter waarom creatieve tijdsdruk de resultaten vergroot en routinematig werken de kans op succes juist verkleint. Oplossingen voor hardnekkige problemen, passie, trots en loyaliteit, originele ideeën en verandervoorstellen, inspiratie en verbetermogelijkheden: the sky is the limit.

Anti-klaagboek Zadkine2 14-2-2011_180_compr2Download de brochure:

Workshop Denktanken met Breinkracht – Brochure (c) Bart Flos Veranderadvies

Workshops van Bart Flos Veranderadvies kunnen ook geheel of gedeeltelijk in de avonduren plaatsvinden. 

Neem gerust contact op met Bart Flos Veranderadvies voor een vrijblijvende offerte!